Vincent en de zoektocht naar het kledingstuk dat van de aardbol was verdwenen

Ik ben geen normale gast. Ik weet dat, maar that's just the way I am.

Ergens vorig jaar stootte ik op Instagram toevallig op de Instagram-feed van Martell 'Mr. Fly' Campbell, een Britse dude met een keigrave stijl. Hoewel al z'n fits fucking dope waren, sprong er één outfit voor mij uit: de Adidas Y-3 (Yamamoto) Spacer Nylon Tunic.

Ik kan nog altijd niet verklaren waarom juist, maar toen ik dit kledingstuk zag was ik op slag verliefd. Misschien omdat er erg uniek uitziet of misschien omdat het woord 'spacer' erin voorkomt. I have no idea. Belangrijkste is dat ik dit het coolste kledingstuk OOIT vond en dat ik niets liever in de wereld wou dan het in mijn bezit hebben.

Na een korte zoektocht op 't internet ontdekte ik dat het een stuk van de AW16 collectie was (redelijk nieuw) en 450 EUR kostte (duur, maar wel iets waarvoor ik gespaard had dus binnen mijn budget). Hoewel ik ergens wel wist dat het in redelijk beperkte oplages geproduceerd was, dacht ik dat ik het toch redelijk makkelijk zou kunnen vinden.

Oh boy, was I wrong. Het was niet alleen onbeschikbaar op de officiële site van Y-3 (wat ik nog kon begrijpen), het was ook niet te vinden op geen één high fashion website. Noch Farfetch & YOOX noch op SSENSE & Antonioli.eu.

De enige website die dit stuk nog in stock had was Luisaviaroma. JEEEEEEEJ! Toch? Wel, 't probleem was ze enkel een small en extra small hadden. Nu, ik weet dat ik er niet uitzie als The Mountain, maar een small leek me toch iets te klein voor mij. Neen, het moest een medium of large zijn.

Me vs The Mountain

Me vs The Mountain

Als de grootste verdelers van high fashion dit stuk niet in stock hadden. Wie dan wel? Tweedehandsplatformen tiens! Enkel bleek ik daar nog minder geluk te hebben. Noch op Grailed noch op eBay bleek dit stuk te vinden zijn. Fuck dees!

Ik had bijna de moed opgegeven tot ik vorig weekend in een moment van verveling besloot om m'n stoute schoenen (Y-3 sneakers uiteraard!) aan te trekken en gewoon elke fucking officiële reseller van Y-3 ter wereld te contacteren.

En zo geschiedde: ik stelde een mail op in 't Engels waar ik mijn queeste uitlegde en stuurde die vervolgens naar elke officiële Y-3 reseller in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Israël, Australië en Nieuw-Zeeland. Dat duurde wel eventjes omdat ik van elke website het juiste emailadres nog moest vinden, maar na twee uurtjes was het geklaard.

Iets moeilijker was de mail naar de Japanse resellers. Omdat ik had gehoord dat niet iedereen daar Engels (wil) spreken, gooide ik bovenstaande mail door Google Translate om zo m'n kansen op een antwoord te verhogen.  Yamamoto is een Japanner dus mijn logica was: als er één land in de wereld is dat dit item sowieso in stock heeft dan is het Japan wel. 

Op onderstaande mail heb ik jammer genoeg nooit een antwoord gekregen, waarschijnlijk omdat het een vertaling van de hond z'n kloten was, dus ik vrees dat ik het nooit zal weten

Op m'n Engelstalige mails kwam gelukkig wel antwoord. Enkel niet het antwoord waar ik op gehoopt had. Straffer nog, van alle winkels die hadden teruggemaild was er geen één die het item ooit in stock heeft gehad.

Hoe kan dat nu? Okay, ik snap dat het een gelimiteerde oplage was, maar ik kon het echt niet vatten dat dit stuk letterlijk nergens te vinden was. 

Ik zat echt op het punt om het op te geven en m'n geld aan coke en boeren op te doen, tot ik plots een mail terugkreeg van Luke Crowther van Edit Store in Nieuw-Zeeland,  één van de honderden mensen die ik gemaild had. 

Hij had het item jammer genoeg ook niet in stock, maar hij gaf me wel mee dat dit soort kledingstukken van Y-3 altijd redelijk groot uitvallen. Of om het anders te zeggen: een Y-3 Small is niet noodzakelijk een klassieke small.

Toen ik dit las aarzelde ik geen moment en surfte ik naar Luisaviaroma om de Y-3 Spacer Nylon Tunic (small) die al weken naar mij aan het lonken was in m'n winkelwagentje te smijten. De kans bestond uiteraard dat ie te klein was, maar mocht dat het geval zijn kon ik altijd m'n geld terugvragen.

 Ik kreeg bijna een hartstilstand toen het pakketje vandaag werd geleverd. Het kledingstuk waar ik werkelijk maanden naar gezocht heb eindelijk binnen handbereik. Puur geluk, maar ook angst want als het niet paste, zou ik moeten leven met het feit dat ik m'n droomstuk nooit zou kunnen dragen. 

Maar mijn offer van drie maagden aan Baäl heeft me geen windeieren gelegd want de Y-3 Spacer Nylon Tunic past me als gegoten. Het is niet elke dag dat ik me als Assepoester mag voelen!

Vincent Buyssens

Digital nomad connecting the tribes of men