There is nothing on this Earth prized more than true Friendship

15786777156_18d60dd812_k.jpg

Afscheid van mijn eerste echte job en tot nu toe de meest bepalende fase uit mijn leven: makkelijk is anders.

Ik overdrijf graag in mijn taalgebruik, maar de afgelopen drie jaar bij ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. heb ik echt gigantisch veel over mezelf geleerd maar ook skills ontdekt/uitgediept waar ik de rest van m'n carrière op wil bouwen.

Mensen samenbrengen en sociale media gebruiken om coole shit te verspreiden en grave initiatieven in gang te zetten. Bij APBC heb ik ontdekt dat sociale media op deze manier gebruiken volledig m'n ding is en dat ik er ook echt gelukkig van word.

Ik wist uiteraard al tijdens m’n opleiding journalistiek dat ik heel dat social media & community management-gedoe in de vingers had, maar het is dankzij de kansen die ik gekregen heb bij APBC dat ik het naar een hoger niveau heb kunnen tillen en bijgevolg nu klaar ben voor de volgende stap.

En met kansen bedoel ik niet gewoon de ruimte geven om talent te laten ontluiken, maar een nog-niet-afgestudeerde-en-nog-twee-herexamens-voor-de-boeg-hebbende jonge snaak zonder echte werkervaring aannemen en van dag 1 betrekken bij elk aspect van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

VAN A TOT Z

Toen ik in juni 2014 als jobstudent(!) begon, was APBC nog niet officieel gelanceerd en bestond enkel nog maar de naam, de partners & een visie. Ik had evengoed enkel social media mogen doen, maar in de plaats werd ik betrokken bij het uitwerken van de website, de projecten, de communicatiestrategie, … alles van A tot Z.

Het Community-platform in de begindagen

Het Community-platform in de begindagen

Dat was niet altijd makkelijk en ik ben vaak geconfronteerd geweest met m’n limieten, maar dankzij het vertrouwen van Klara, Sara, Thijs & de andere APBC-partners bij De Winkelhaak, De Stad, de Provincie, de UAntwerpen, Sint-Lucas KDG & Antwerp Management School heb ik op een korte tijd megaveel kunnen leren en m’n social media streetskills in een professionele context kunnen inzetten. Ik kan amper in woorden uitleggen hoe dankbaar ik hen daarvoor ben.

Ze hebben mij niet enkel de ruimte gegeven om te groeien, maar hebben ook altijd begrip getoond voor m’n euhm speciale kantjes en occasionele NLD-manifestaties. Ook hiervoor kan ik enkel een diepe buiging maken en een dikke THANK YOU zeggen.

BEST. COMMUNITY. EVER

Naast mijn collega’s ben ik ook met m’n gat in de bakboter (0% vet, ideaal voor bakken & braden) gevallen met mijn community. Als iemand die nul tekentalent en amper ruimtelijk inzicht heeft, voelt dagelijks omringd worden door BELACHELIJK getalenteerde mensen aan als Avatar elke dag voor de eerste keer opnieuw zien. Van productontwikkelaars die producten ontwerpen die mij kippenvel geven tot grafisch vormgevers die logo’s uit hun potloden toveren die mijn adem doet stokken. Voor de Antwerpse creative sector heb ik oneindig veel respect.

Avatar: een film die me naar adem deed happen

Avatar: een film die me naar adem deed happen

Ik heb niet enkel megaveel respect voor hen, ik ben hen ook superdankbaar voor het vertrouwen en vriendschap die ze me gegeven hebben. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik dankzij m'n job bij APBC vrienden voor het leven gemaakt heb. 

Wat ons naadloos naar het volgend hoofdstuk brengt...

UNBORE YOUR LIFE

Als het allemaal zo fantastisch was, waarom van job veranderen? Simpel: na drie jaar heb ik nood aan nieuwe prikkels. 

Ik heb nog superveel te leren en bij APBC zijn er echt nog heel wat superinteressante initiatieven, maar voor mezelf voel ik al een paar maanden dat ik m'n verzadigingspunt bereikt heb: ik haal niet meer dezelfde voldoening uit m'n werk en voel dat ik een nieuwe context nodig heb om m'n skills in toe te passen.

De laatste maanden heb ik een aantal coole vacatures zien passeren en een aantal heel interessante gesprekken gehad. Maar de vonk die bij mij een nieuwe vlaag enthousiasme deed ontvlammen en nog steeds foorheet aan het branden is, kreeg ik een paar weken terug bij een gesprek met Philip Blondé en Bart Verschueren van het reclamebureau Friendship.

Hoewel ik Friendship al een beetje kende, was het pas tijdens dit eerste gesprek dat ik besefte hoe cool dit bureau en haar projecten waren. Niet alleen dat, het werd al snel duidelijk dat hun visie, tone-of-voice en way of life volledig strookten met die van mij. En als kers op de taart bleek ook nog eens dat ze op zoek waren naar een social media expert.

Mekhtab zouden ze in 't Arabisch zeggen!

Diep vanbinnen wist ik eigenlijk al meteen dat ik keihard voor dit bureau en de job wilde gaan, maar ik heb toch een aantal slapeloze nachten vol twijfels gehad. Een fantastische job verlaten voelt tenslotte toch een beetje aan als je lief bedriegen, maar als je voelt dat 't niet meer gaat moet je de knoop gewoon doorhakken. 

En dat heb ik ook gedaan. Met een beetje pijn in het hart, maar met volle goesting!

Concreet ga ik op 5 juni aan de slag bij de dudes & dudettes van Friendship om hun motto unbore your life om te zetten naar coole en goeie sociale mediacampagnes. APBC + Pokémon Go + OPHEF meet de reklam! Bring it on!

Ik weet dat werken in de reclame een grote aanpassing voor mij gaat zijn, maar weet dat ik hier keiveel ga leren en mij ook belachelijk hard ga amuseren. The fifth of June can't come soon enough!

ARE YOU THE NEW COMMUNITY MANAGER OF APBC?

In de tijd die me nog rest bij APBC ga ik niet enkel de lopende projecten tot een goed einde brengen, maar ook nog elk moment met m'n fantastische collegaatjes koesteren. Zonder hen zou ik hier nu niet staan en zonder hen zou m'n leven een stuk minder fijn en interessant zijn. Love you!

Hoewel ik in de loop van juni van het toneel verdwijn,  blijft APBC gewoon verderknallen. Concreet betekent dit dus ook dat iemand mij zal moeten opvolgen. 

De vacature en de details volgen nog, maar als je jezelf geroepen voelt (of iemand kent) om de fakkel van mij over te nemen laat me dan gerust iets weten! 

Het volledige rekruteringsproces zal ik zelf niet meer meemaken, maar potentiële kandidaten ontmoeten zou ik wel nog graag willen doen. 

Zo, dat was het. Nog vragen? Stuur me gerust een tweetje of berichtje via Facebook!

XO

Vince 

 

Vincent Buyssens

Digital nomad connecting the tribes of men